ΚΑΡΟΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!


Σε αυτό το site  namiotle.pl  βρήκαμε μια φανταστική ιδέα για πάρτυ- γενέθλια-  μπουφέ και την μοιραζόμαστε μαζί σας . Απλή  - εύκολη  - εντυπωσιακή !!!



ΚΑΡΟΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
 
100 g Βούτυρο

 
1 αυγό

 
1 κρόκο αυγού

 
100 ml της κρέμας γάλακτος

 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 
Πορτοκαλί χρώμα τροφίμων (αλλά όχι απαραίτητα)

Γεμίσεις  διάφορες  

 Μαρούλια 

Εκτέλεση

Με το αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά, κρόκοι αυγών, κρέμα γάλακτος και το αλάτι ζυμώνετε τη ζύμη γρήγορα. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αλείψτε με λάδι η βούτυρο τις φόρμες σας – χαρτόνια  πριν από το πρώτο ψήσιμο αρχίζοντας από την κορυφή των καρότων.   Ανοίξτε σε φύλλο και κόψτε σε λωρίδες  
 
 

Στρογγυλέψτε την κάθε λωρίδα όπως στην Φώτο και τυλίξτε γύρω –γύρω από την φόρμα σας  Αλείψτε με νερό  και το χρώμα των τροφίμων. Τοποθετείστε  τα καρότα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για χρυσό χρώμα στους 190 βαθμούς C.






Αν δεν θέλετε να προσθέσετε  στα καρότα (ζύμη )  χρώμα  ζαχαροπλαστικής (πριν το ψήσιμο) αναμιγνύεται  κρόκο αυγού  με μια κουταλιά της σούπας γάλα.  Δεν θα είναι πολύ πορτοκαλί, αλλά  θα είναι ωραία.

Μετά το ψήσιμο (τα καρότα μπορούν να παρασκευαστούν μια ημέρα πριν) βάλτε όποια γέμιση σας αρέσει  - Φιλαδέλφεια η γιαούρτι με μαγιονέζα η φέτα με γιαούρτι  και διακοσμείστε με μαρούλια .




ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΝΑΚΙΑ
Παίρνετε ένα χαρτόνι κόβετε σε  τετράγωνα κομμάτια και μετά στην μέση .
Έτσι έχουμε 2 ισοσκελή τρίγωνα. Ενώνετε έτσι ώστε να σχηματιστεί χωνί.
Κλείνετε με συρραπτικό, και τα ντύνεται με αλουμινόχαρτο.
 Έτοιμα!

0 comments