Τσουρέκι με 2 κορδόνια-(σταυρωτό σχέδιο)

tsoureki-me-2-kordonia

Ακόμα μια φανταστική συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι όνειρο. Τσουρέκια αφράτα με ίνες φανταστικά !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για τσουρέκια 


tsoureki-me-2-kordonia1

Για τα πεντανόστιμα αφράτα τσουρέκια θα χρειαστούμε :

Υλικά για 4  τσουρέκια 

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι

150 γραμμάρια  βούτυρο

150 γραμμάρια ζάχαρη

4 αβγά

200  ml γάλα χλιαρό 

85 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 30 γραμμάρια ξηρή μαγιά

1/2 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο

1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ακόμα

1 αυγό χτυπημένο

σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου

tsoureki-me-2-kordonia06
 
Οδηγίες

Όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου .

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.

Λιώνουμε  σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.

tsoureki-me-2-kordonia4

Διαλύουμε  τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε  όλα στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε  καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. 

Ζυμώνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά στο χέρι ή 8 λεπτά στο μίξερ με γάντζο.  Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για  1  ώρα.

Κόβουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια 200-250 γραμμαρίων , τους δίνουμε σχήμα στρογγυλό και τα αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά. Κατόπιν παίρνουμε ένα -ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε σε φυτίλια . Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.

tsoureki-me-2-kordonia5

Παίρνουμε πάλι ένα -ένα φυτίλι και ανοίγουμε λίγο παραπάνω. Τοποθετούμε 2 φυτίλια μαζί σταυρωτά στον πάγκο μας και πλέκουμε τα τσουρέκια μας .

tsoureki-me-2-kordonia6 tsoureki-me-2-kordonia7

 tsoureki-me-2-kordonia01 tsoureki-me-2-kordonia02

 Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα  στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε  σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.

  tsoureki-me-2-kordonia8 tsoureki-me-2-kordonia10

Αλείφουμε  με αβγό , πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι και ψήνετε στους 16ο βαθμούς αέρα ή μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα αποθηκεύσουμε.

Μπορούμε να τα τυλίξουμε πολύ καλά με μεμβράνη και κατόπιν να τα καταψύξουμε.

tsoureki-me-2-kordonia03

tsoureki-me-2-kordonia04

tsoureki-me-2-kordonia05

Συνταγή  Μαμαλάκη

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

tsoureki-me-2-kordonia3


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

0 comments