Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ !!! - 6 ΣΥΝΤΑΓΕΣ



ΤΑ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Υλικά
½ κιλό πατάτες
10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές βασιλικό η ρίγανη
2 ½ κουταλιές λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
¼ φλιτζανιού αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατητές. Τις λειώνουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπη υλικέ εκτός από το σουσάμι. Πλυθούμε σε μακρά μπαλάκια και τα βουβαμέ στο σουσαμιά. Τα τηγανίσουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.


ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ
 
Υλικά
1 κιλό πατάτες
3-4 μελιτζάνες
3-4 κολοκυθάκια (προαιρετικά)
4-5 κρεμμύδια μέτρια
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
1 χούφτα γαλέτα η τριμμένη φέτα
Μαϊντανό
Αλάτι , πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες σε φέτες και τηγανίσουμε ή τις ψήνουμε  στο gril . Κόβουμε τις μελιτζάνες  τις βάζουμε σε νερό και αλάτι και αφήνουμε για λίγο να πικρίσουν. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε στο gril μαζί με τις μελιτζάνες ή τα τηγανίσουμε Κόβουμε τα κρεμμύδια  σε καβάκια και τσιγαρίζουμε με λάδι , ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό , αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και μετά ριχθούμε την γάλατα .Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες , μετά βάζουμε την σάλτσα ,μελιτζάνες  σάλτσα , τα κολοκυθάκια σάλτσα και πάλι πατάτες  Ανακατεύουμε λίγη ντύματα με λαδί την χύνουμε πάνω από τις πατητές πασπαλίζονταν με γαλέτα  ή τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο .




ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά
1250 γρ χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
350 γρ λάδι
100 γρ ξίδι η κρασί
3 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες η κονκασε ή 1 ½  κουταλιά σούπας πελτές
5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα βάζουμε  σε κατσαρόλα με λάδι ,κρασί η ξίδι τα κρεμμυδάκια την δάφνη και τις ντομάτες η τον πελτέ και 1 φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι



ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
 ½ κιλό ρεβίθια
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
4  μετρία ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Ψιλοκομμένος μαϊντανός και δυόσμος
Αλάτι πιπέρι, αλεύρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβιθιά από το προηγούμενο βράδυ .Την επομένη μέρα ρίχνουμε  σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα. Τα ξεπλένουμε καλά  3 –  4  φορές . Βάζουμε όλα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε .Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια μάζα. Πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίσουμε μέχρι να ροδίσουν.



ΚΡΕΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά
20 πιττάκια έτοιμα κουρού
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
600 γρ κρεμμύδια σε ροδέλες
2 πράσα σε ροδέλες (προαιρετικά)
200 γρ μανιτάρια σε φετάκια
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε  τα κρεμμύδια και τα πράσα  για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια με τα πράσα . Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους .Σε φόρμα για  MUFFINS βάζουμε σε κάθε θήκη ένα πατάκι  , 1 κουταλιά της σούπας γέμισης και κλείνουμε από πάνω με ένα ακομα πατάκι, πιέζοντας με βρεγμένα χεριά για να κολλήσουν τα πιττάκια. Ψήνουμε στους 200 για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν




ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά
2 κουταλιές σούπες άνηθος
¼ φλιτζάνια κορν φλαουρ
¼ φλιτζανιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
½ κιλό πατάτες βρασμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατευθούμε όλα τα υλικέ μάζα και πλάθουμε σε σουτζουκάκι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!