Τυρόπιτες τηγανιού χωρίς μαγιά στο λεπτό !

tyropites-thganioy

Απλή συνταγή. Εύκολη  και γρήγορη με απλά και λίγα υλικά! Γίνονται στο λεπτό χωρίς μαγιά και είναι και πολύ αφράτα. Φτιάξτε τα είτε και απολαύστε τα για πρωινό είτε για βραδινό!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες τηγανιού 

tyropites-thganioy1

Για τις τυρόπιτες τηγανιού θα χρειαστούμε :

Υλικά για 15 τυροπιτάκια μεσσοφέγγαρο 

250 γραμμάρια  αλεύρι για πίτες Μάννα

50  ml γάλα 

1/2 κουταλάκι του γλυκού  ξύδι

1 κουταλιά σούπας  ελαιόλαδο

70 ml νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

 Για την γέμιση

100 γραμμάρια φέτα ή 100 γραμμάρια ξινή μυζήθρα 

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί gouda 
 
tyropites-thganioy2
 
Οδηγίες

Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε  το ξύδι και  το λάδι. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε  το αλεύρι και ζυμώνουμε.

tyropites-thganioy3

Γίνεται μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που λίγο θα μας κολλάει στα χέρια. 

tyropites-thganioy4

Ανοίγουμε το φύλλο μας και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια Είτε με ένα μεγάλο ποτήρι , είτε με ένα καπάκι από βάζο.

tyropites-thganioy5

tyropites-thganioy6

tyropites-thganioy7

Τοποθετούμε την γέμιση απλωτά σε όλο το φύλλο  βάζουμε ακόμα ένα φύλλο από πάνω και κλείνουμε περιμετρικά πατώντας καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.

tyropites-thganioy8

Εναλλακτικά βάζουμε γέμιση στην άκρη ενός στρογγυλού φύλλου και κλείνουμε τα πιτάκια μας σε μισοφέγγαρα πατώντας τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι.

tyropites-thganioy9

tyropites-thganioy10

tyropites-thganioy11

Φτιάχνουμε όλη την ζύμη μας σε πιτάκια και τοποθετούμε πάνω σε καθαρή πετσέτα ή σε λαδόκολλα.

tyropites-thganioy12

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά (σε εστία στο 9 ) και αφού τηγανιστούν τα πρώτα τυροπιτάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 5-6.

tyropites-thganioy13

Γυρνάμε αρκετές φορές τα πιτάκια μας για να ψηθούν και από μέσα καλά και να λιώσουν τα τυριά.

tyropites-thganioy14

Αφαιρούμε  τα πιτάκια μας από το τηγάνι και τα τοποθετο
ύμε πάνω   σε χαρτί κουζίνας.

tyropites-thganioy15 tyropites-thganioy16

Έτοιμα να τα απολαύσετε! Ιδανικά σερβίρονται και τρώγονται ζεστά !

tyropites-thganioy17

Παρατηρήσεις

Όσο πιο λεπτό το φύλλο που θα ανοίξουμε τόσο πιο τραγανά γίνονται. 

tyropites-thganioy18

Αν το φύλλο μας είναι πιο χοντρό  είναι εξίσου νόστιμα και θυμίζουν τηγανόψωμα  

tyropites-thganioy19

tyropites-thganioy20


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments