Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Υλικά
500 γρ μακαρόνια  rigatoni
2 φλιτζάνια ρεγκατο τριμμένο
2 - 3 ντομάτες τριμμένες στο multi
η  ντοματακι κονσέρβας
1 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ κιμάς
 2 κουταλιές λάδι

Μπεσαμέλ
3 φλιτζάνια γάλα
50 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 αυγό




















































































Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα του κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  καλά.
Ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. .Ρίχνουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει καλά και να εξατμιστούν τα υγρά τους ,να δέσει δηλ η σάλτσα..
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και  τα τοποθετούμε σε μπολ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με πάτο η τσέρκι και στρώνουμε στον πάτο λίγα μακαρόνια και τυρί.
Καλύπτουμε με λίγο κιμά.  Αρχίζοντας από τις άκρες  αραδιάστε πάνω όλα τα υπόλοιπα μακαρόνια σε στρώσεις βάζοντας ανάμεσα τους και κιμά.
 


Ετοιμάζουμε την μπεσαμελ.  
 Λιώνουμε την μαργαρίνη  σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κορν φλαουρ η το αλεύρι. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο  και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε και το αυγό. Καλύπτουμε το φαγητό στην φόρμα με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200’ για 1 ώρα.



1 σχόλιο :

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!